Учителите на Иво

Н.Св. Трулшик Ринпоче

    Н.Св. Кябдже Трулшик Ринпоче Нгауонг Чьокйи Лодро (Тиб. འཁྲུལ་ཞིག་ངག་དབང་ཆོས་ཀྱི་བློ་གྲོས་, (1924-2011) беше един от най-старшите лами на Тибетския Будизъм. Считан за син на сърцето и на Кябдже Дилго Кхйенце Ринпоче, и на Кябдже Дуджом Ринпоче, той стана учител на Н.Св. 14-тия Далай Лама. Н.Св. Трулшик Ринпоче беше главата на Нйингма традицията на Тибетския Будизъм до смъртта си.

    Прочети повече (на английски)…

    Н.Пр. Шечен Рабджам Ринпоче

      Шечен Рабджам Ринпоче, роден през 1966, е внук и духовен наследник на Дилго Кхйенце Ринпоче, уникален будистки медитационен учител, който беше най видният съвременен изразител на не-сектантското движение Риме. Рабджам Ринпоче е старши учител на Школата Нйингма и е абат на манастира Шечен – един от шестте основни Нйингма манастира.

      Прочети повече (на английски)…

      Гангтен Тулку Ринпоче

        Гангтен Тулку Ринпоче е пазителя на трона на Манастира Гангтен в Бутан и прерожденец на великия тертон Пема Лингпа. Ринпоче е един от най-изключителните и осъзнати Дзогчен учители на нашето време и е пазител на терма приемствеността на Пема Лингпа.

        Прочети повече (на английски)…

        Чогял Намкхай Норбу

          Чьогял Намхкай Норбу е роден в Деге, източен Тибет през 1938 г. Като дете той е разпознат като прерожденец на великия Дзогчен учител Адзом Друкпа (1842-1924) и по-късно от шестнадесетия Кармапа като прерожденец на Шабдрунг Нгауонг Намгял (1594-1651), първият Дхармараджа на Бутан. Норбу Рнпоче е един от най-удивителните Дзогчен учители от старото поколение тибетци и е глава на Международната Дзогчен Общност.

          Прочети повече (на английски)…