Важно Съобщение

Важно Съобщение – 23 Декември 2013

 

change ahead

 

От 2014 година начинът на функциониране на Небесната Дхарма Общност се променя. По-долу е краткото съобщение на Лама Иво по темата:

Първо искам да пожелая на всички наши приятели и на сангхата щастливи празници и успешна Нова Година. Нека всичките ви добродетелни желания се сбъднат по-бързо отколкото можете да мечтаете!

Искам да съобщя на всички, че ще направим някои промени в начина по който функционира общността ни. Новият ни Дхарма център е завършен и вече функционира и сангхата от постоянно живеещи тук се увеличава по-бързо отколкото сме си представяли. За мен става трудно да се грижа за нашите сериозни практикуващи и в същото време да се грижа за хора, чиято практика е слаба и спорадична и които не са достатъчно целеустремени. По тази причина взех решение, че от сега нататък ще помагам основно на практикуващи които се установяват тук в Мексико и които са готови за се посветят сериозно на Дзогчен ученията. Повече няма да приемаме начинаещи, ще работя само с утвърдени Дхарма практикуващи и общността ни ще се отваря все повече и повече към дългогодишни ученици на сериозните Дхарма приемствености. Единственото изключение което ще продължа да правя засяга деца – ще продължавам и за в бъдеще да помагам на деца със специални кармични връзки или способности, ако техните родители помолят за помощта ми.

От сега нататък ако някой начинаещ иска да практикува при нас, молбата ми е той/тя първо да установи връзка с Намкхай Норбу Ринпоче, да присъства лично на няколко негови ритрийта и да практикува сериозно и ежедневно поне година, а най-добре и повече, преди да потърси връзка с нас. Алтернативно, подобна практика под ръководството на някой от другите съвременни Дзогчен учители също би била приемлива, въпреки че преходът към нашите учения след това би бил по-труден. И в единия и в другия случай, ако след това установите връзка с нас ще трябва да запазите чиста предишната си самая.

Тези промени скоро ще бъдат отразени в сайта ни.

Желая на всички ви успех в Дхарма практиката!

Иво”