Адхичитта Дхарани

Адхичитта Дхарани

дхарани, извлечена от медитационния цикъл “Изначалното Пространство на Самантабхадра”
(публикувано с позволението на пазителя на съкровището)

Sacred Geometry

Адхичитта Дхарани

Обяснения за практиката от Лама Иво

Тази Дхарани беше дадена от Гуру Ринпоче с благословията да се казва от всеки, при всякакви обстоятелства. Тя е директна връзка със собствената ни просветлена природа и всяко казване има положителен ефект върху нас и върху средата в която живеем. Тя помага страхът да намалее отвътре и отвън.

Мантрата не е нужно да се повтаря много или да се рецитира дълго време. Тя може да се казва при затруднения или просто когато човек почувства нужда. Може да се употребява навсякъде – в тоалетната, на Еверест, в работното място, в леглото. При първото казване се казва на глас, тихо и бавно. След това можете да я казвате на ум или както искате, стига да не всявате смут в другите. Особено полезно е да се казва на места, които са изключително натоварени със страдание – като шумни площади, болници, затвори, където има струпване на много хора и където е неспокойно. Може да се казва и когато всичко е наред.

Ако искате да успокоите дадена среда или място или да предадете положителна и успокояваща енергия на нещо, можете да я кажете като докоснете с ръка Земята (ако искате да помогнете на Земята), или сграда (ако искате да помогнете на хората вътре), или болен човек. Можете и просто да насочите дланите на ръцете си натам ако не можете да достигнете. Важно е да сте отпуснати и да не създавате напрежение в другите.

Тази Дхарани е част от клас учения, които могат да облагодетелстват същества, независимо дали те са стъпили на пътя или не. Който иска да я практикува може да си я препише на листче докато я научи на изуст, но след това трябва да изгори листчето и да я запази вътре в себе си.

При произнасяне на по-дългите думи, ударението пада върху пред-последната сричка. Трите части на мантрата се казват заедно, слято.

Адхичита Дхарани, рецитирана от Лама Иво:

[mejsaudio src="http://skydharma.com/wp-content/uploads/Adhichitta_Dharani_Lama_Ivo.mp3"]

[fb_button]