• Welcome to Форум на Небесната Дхарма Общност.

Промяна новините на форума:

Тече опит за съживяване на форума. Имайте търпение :)

Main Menu

Условия за използване

Добре дошли в Дхарма форума ни!

Тържествено напомняне:

1. Пазете се от дигиталната заблуда: Вие сте на път да се присъедините към форум, а не към манастир. Ако си мислите, че просветлението идва чрез Wi-Fi, ви очаква изненада. Истинската практика се случва извън екрана.

2. Форумът не е заместител на медитацията: Всяка минута, която прекарвате тук, е минута, която не прекарвате на възглавничката си. Сигурни ли сте, че искате да продължите?

3. Илюзията за напредък: Публикуването не е равносилно на напредък по пътя. Ако егото ви се раздува с всеки "лайк", който получава вашата Дхарма публикация, вие сте се устремили към лошо място.

4. Изкушението на духовния материализъм: Да събираш ученията на Дхарма, без да ги практикуваш, е все едно да трупаш злато и да умреш от глад. Не бъдете този човек.

5. Миражът на онлайн сангхата: Виртуалното общуване е сянка на истинското духовно приятелство. Затворете лаптопа си и се срещнете с истински практикуващи.

6. Капанът на интелектуализма: Дебатът за Дхарма може да изостри ума, но няма да отвори сърцето ви. Не забравяйте, че картата не е територията.

7. Примамката на духовните титли: Ако сте тук, за да ви смятат за "експерт по Дхарма", върнете се на възглавницата си. Титлите и похвалите няма да имат значение в бардото.

8. Опасността от неправилно разбиране на ученията: Без квалифициран учител неразбирането на ученията на Дхарма е толкова лесно, колкото да сбъркате въже със змия на тъмно. Готови ли сте да поемете този риск онлайн?

9. Напомняне за непостоянството: Всяка секунда, която прекарвате в този форум, е секунда по-близо до смъртта. Използвайте времето си разумно.

10. Последният въпрос: Дали се присъединявате към този форум, за да задълбочите истински практиката си, или за да избягате от тежката работа, която изисква истинската практика на Дхарма?

С натискането на "Съгласен съм" вие признавате потенциалните капани на духовния материализъм, присъщи на онлайн форумите за Дхарма, и обещавате да се пазите от тях. Действайте предпазливо, смирено и с ангажимент за истинска практика.