• Welcome to Форум на Небесната Дхарма Общност.

Промяна новините на форума:

Тече опит за съживяване на форума. Имайте търпение :)

Main Menu

Споразумение за регистрация

Добре дошли в Дхарма форума ни!

Тържествено напомняне:

1. Пазете се от дигиталната заблуда: Вие сте на път да се присъедините към форум, а не към манастир. Ако си мислите, че просветлението идва чрез Wi-Fi, ви очаква изненада. Истинската практика се случва извън екрана.

2. Форумът не е заместител на медитацията: Всяка минута, която прекарвате тук, е минута, която не прекарвате на възглавничката си. Сигурни ли сте, че искате да продължите?

3. Илюзията за напредък: Публикуването не е равносилно на напредък по пътя. Ако егото ви се раздува с всеки "лайк", който получава вашата Дхарма публикация, вие сте се устремили към лошо място.

4. Изкушението на духовния материализъм: Да събираш ученията на Дхарма, без да ги практикуваш, е все едно да трупаш злато и да умреш от глад. Не бъдете този човек.

5. Миражът на онлайн сангхата: Виртуалното общуване е сянка на истинското духовно приятелство. Затворете лаптопа си и се срещнете с истински практикуващи.

6. Капанът на интелектуализма: Дебатът за Дхарма може да изостри ума, но няма да отвори сърцето ви. Не забравяйте, че картата не е територията.

7. Примамката на духовните титли: Ако сте тук, за да ви смятат за "експерт по Дхарма", върнете се на възглавницата си. Титлите и похвалите няма да имат значение в бардото.

8. Опасността от неправилно разбиране на ученията: Без квалифициран учител неразбирането на ученията на Дхарма е толкова лесно, колкото да сбъркате въже със змия на тъмно. Готови ли сте да поемете този риск онлайн?

9. Напомняне за непостоянството: Всяка секунда, която прекарвате в този форум, е секунда по-близо до смъртта. Използвайте времето си разумно.

10. Последният въпрос: Дали се присъединявате към този форум, за да задълбочите истински практиката си, или за да избягате от тежката работа, която изисква истинската практика на Дхарма?

С натискането на "Съгласен съм" вие признавате потенциалните капани на духовния материализъм, присъщи на онлайн форумите за Дхарма, и обещавате да се пазите от тях. Действайте предпазливо, смирено и с ангажимент за истинска практика.

Политика за поверителност

Дхарма Политика за поверителност: Свещеният танц на тайната и публичността

1. Клауза за всезнание: Помнете, че макар да уважаваме личния ви живот, Будите и Бодхисатвите са всезнаещи. Те знаят с какво се занимавате, дори и ние да не знаем.

2. Илюзията за неприкосновеност на личния живот: В крайния смисъл на думата няма "вие", които да имате личен живот, и няма "ние", които да го нарушаваме. Но нека се престорим за момент, че тези понятия съществуват.

3. Бисквитките на кармата: Ние използваме бисквитки, но не от ядливия вид. Те няма да ви доближат до просветлението, но ще направят сърфирането ви по-гладко. Подобно на кармата, те проследяват действията ви, но само на този сайт.

4. Поверителност на вашите прераждания: Обещаваме да не разкриваме вашите минали, настоящи или бъдещи прераждания. Това е между вас и Колелото на Самсара.

5. Внимателно събиране на данни: Събираме данни, както монах събира милостиня - съзнателно и само това, което е необходимо. Основно това са само вашето потребителско име, парола и броят пъти, когато сте посетили страницата "Само за просветени практикуващи".

6. Обет за цифрово мълчание: Нашите сървъри дават обет за дигитално мълчание. Те няма да разказват за вашите данни на други сървъри. Те са като силни, мълчаливи бодхисатви.

7. Ехото на вашите думи: Помнете, че това, което публикувате във форумите, отеква във вечността... или поне докато нашият сървър не се срине. Така че бъдете внимателни към дигиталната си реч.

8. Миражът на анонимността: Може да си мислите, че сте анонимни, но вашият дигитален отпечатък е като сянката ви в слънчев ден - винаги е там, дори когато не гледате.

9. Непостоянството на сигурността: Въпреки че правим всичко възможно, за да защитим данните ви, не забравяйте учението за непостоянството. Нищо не е защитено от хакерски атаки.

10. Окончателното освобождаване на информация: След като постигнете просветление, всички ваши лични данни ще бъдат освободени в пустотата, където всъщност им е мястото.

Използвайки този форум, вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност, приемайки танца на тайната и публичността в цифровата епоха със сърце, изпълнено с мъдрост и усмивка на лицето.